تاریخ : جمعه, ۲۸ دی , ۱۴۰۳ 18 رجب 1446 Friday, 17 January , 2025
1

تمرکزم بر رابطه میان فلسفه و زندگی است

  • کد خبر : 7507
  • 04 تیر 1393 - 10:28

به گزارش گنابادتایمزبه نقل از فارس،رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، با اشاره به اینکه این روزها با همه ناتوانی Ú©Ù‡ در خود سراغ دارد، همچنان کارهای علمی انجام می‌دهد، گفت: کارهای فرهنگستان علوم سرم را گرم کرده است Ùˆ باقی اوقات هم مطالعه می‌کنم Ùˆ می‌نویسم. ÙˆÛŒ در ادامه افزود: بیش از دو Ù€ […]

به گزارش گنابادتایمزبه نقل از فارس،رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، با اشاره به اینکه این روزها با همه ناتوانی که در خود سراغ دارد، همچنان کارهای علمی انجام می‌دهد، گفت: کارهای فرهنگستان علوم سرم را گرم کرده است و باقی اوقات هم مطالعه می‌کنم و می‌نویسم.

ÙˆÛŒ در ادامه افزود: بیش از دو Ù€ سه سالی است Ú©Ù‡ تمرکزم را بر رابطه فلسفه Ùˆ زندگی گذاشته‌ام. بهرحال برایم عادت شده Ú©Ù‡ باید حتماً از فلسفه دفاع کنم Ùˆ جایگاه آن را در زندگی، سیاست، فرهنگ Ùˆ …معین کنم. این فلسفه Ú†Ù‡ مبانی Ùˆ مبادی دارد بنابراین به فلسفه Ùˆ اخلاق، فلسفه Ùˆ سیاست، فلسفه Ùˆ اجتماع Ùˆ فلسفه Ùˆ تاریخ می‌پردازم. از این طریق در ادامه به فلسفه‌های مضاف می‌رسم.

داوری‌اردکانی یادآور شد: پژوهش در زمینه فلسفه تاریخ، تعلیم Ùˆ تربیت Ùˆ … مهم است Ùˆ اکنون در این رابطه کار می‌کنم، وقتی درباره تعلیم Ùˆ تربیت ایران بحث می‌کنیم موضوع فلسفی بالاخره ارتباط پیدا می‌کند به فلسفه تعلیم Ùˆ تربیت می‌رسیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا ما در حوزه فلسفه‌های مضاف کم‌کار کرد‌ه‌ایم یا خیر، گفت: اگر مقصود این است که ما کتاب درباره فلسفه تاریخ، فلسفه علم، فلسفه اخلاق ننوشته‌ایم، این طور نیست. ما در این حوزه‌ها و زمینه‌ها مثل سایر زمینه‌های فلسفه کتاب داریم و منابعمان هم کم نیست. اما اگر مقصود این است که آیا ما در شناخت تاریخ کار نکردیم، بله درست است! چنانچه در سایر زمینه‌ها هم این کار را نکردیم فقط فلسفه‌های مضاف نیست در واقع ما در مابعدالطبیعه، فلسفه طبیعت و دیگر شاخه‌ها هم کار نکردیم و خیلی اهتمام نداشتیم.

وی در پاسخ به اینکه این روزها یکی از مسائل مهم در جامعه بحث عقلانیتی است که اتفاقاً رهبر انقلاب هم بر آن تأکید دارند، گفت: بله به ویژه بحث عقلانیت فرهنگی مهم است که رهبری هم بر آن تأکید دارند، این مطلب را بازهم تأکید می‌کنم که مهم است.

داوری اردکانی ادامه داد: ما یک تعبیر عقلانیت داریم که مارکس وبر به کار برده؛ آن عقلانیت عقل بروکراسی و تکنوکراسی است که باز می‌گردد به این که چگونه این نظام سرپا باشد، اما یک عقل فرهنگی هم داریم که باید آن را بیاییم و باید آن را جستجو کنیم، اینها البته با هم تضاد ندارند. نکته مهم یافتن و به کاربست آن در راستای بهبود جامعه است.

لینک کوتاه : https://gonabadtimes.net/?p=7507

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • برچسب‌ها
    1392 آمریکا انتخابات امام جمعه امام جمعه گناباد امام خامنه ای ایران بجستان برجام برگزیده ها بیدخت جشنواره عمار حسن روحانی خامنه ای خراسان رضوی داعش دانشگاه آزاد دکتر حسن روحانی دکتر رجائی دکتر رجایی دکتر محمد رجائی دکتر محمد رجایی رجائی روحانی سعید جلیلی سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران شورای شهر شهردار گناباد علیرضا جاویدعربشاهی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی فرودگاه گناباد فرماندار فرماندار گناباد پرسپولیس قنات قصبه نماینده گناباد و بجستان هاشمی رفسنجانی مجلس مجلس شورای اسلامی محرم محمد رجائی محمد صفایی کاخک گناباد گنابادتایمز