تاریخ : پنج شنبه, ۱۲ مهر , ۱۴۰۳ 30 ربيع أول 1446 Thursday, 3 October , 2024
4

موقوفات حمام سرترازکجاست ؟!

  • کد خبر : 4797
  • 04 آذر 1392 - 9:07
موقوفات حمام سرترازکجاست ؟!

تخریب حمام عمومی سرتراز و عدم ساخت جایگزینی برای آن و مباحث مربوط به موقوفات حمام مطالبه یکی از همشهریان گنابادی است

به گزارش گنابادتایمز، یکی از همشهریان گرامی و از اهالی محله سرتراز (نام محفوظ است) از طریق بخش ارسال مطالبات مردمی ، مطلبی را در مورد تخریب حمام سرتراز و موارد مربوط به موقوفات این بنا،  ارسال نموده اند که امیدواریم مسئولین مربوطه پاسخ دهند.

مطالبه مردم

سلام

شهرداری در تعریض خیابان امام صادق علیه السلام حمام عمومی سرتراز را خراب کرد اما در ازای آن نه حمامی و نه یک مکان عام المنفعه ای ساخته نشد.

موقوفات حمام که چند فنجان آب قنات بود هم گم شدبراستی چه شد؟

محله سرتراز گناباد

محله سرتراز گناباد

 حمام سرتراز 

در مورد حمام سرتراز آقای مجید باهوش مطلبی را در وبلاگ  سرتراز منتشر نموده اند که مطالعه آن خالی از لطف نیست.

درسرتراز یک حمام قدیمی وجود داشته است در روبه روی مسجد واقع شده بود ودارای دو بخش بزرگ وکوچک بود بخش بزرگ آن دارای یک رختکن بزرگ که دیوارهای آن کاشی کاری شده بود وچیزی که جلب نظر می کرد ستون های قطور میان سالن رختکن بود سقف آن کوتاه بود.

برای ورود به گرمخانه حمام با ید از راه پله ای که به پایین می رفت عبور کرد، بعد از پله ها در دیگری بود که به گرمخانه و صحن حمام باز می شد وقبل از این در یک دستشویی بود، از محوطه یک راهرو به طرف دوش خانه می رفت ودر اطراف محوطه دو ایوان(صوفه)قرار داشت که داخل آن شیرهای آب قرار داشت ودر این محل مردم می نشستند وخود را کیسه می کردند ومی شستند ویک تخت کاشی کاری در یک طرف محوطه بود وشیر آبی هم درآن جا بود که از آن استفاده می کردند ودر یک طرف دیگر نظافتخانه بود.

سقف محوطه بلند بود ویک نورگیر بزرگ داشت که نور کافی به حمام می رساند .دوشخانه همان طوری که گفته شد به وسیله ی یک راهرو به محوطه وصل می شد ودارای یازده دوش بود ومحیط بزرگی داشت، در کنار راهرو یک جای سرد ونسبتا تاریک وجود داشت که به آن خنکدان می گفتندهوای آنجا سرد بود .

کف حمام از موزاییک بود ودیوارها تا ارتفاع 5/1متری کاشی سفیدرنگ داشت وبقیه از سیمان سفید بود در قدیم حمام دوش نداشت وخزینه ی آب داشت که همه خود را درآن می شستند. فاضل آب حمام توسط جوی های کوچکی به چاه حمام که حدود 4 متر عمق و400متر طول داشت ودر زیر کوچه حفر شده بود.

یک حمام کوچک در کنار حمام بزرگ قرار داشت و برای وارد شدن به رختکن باید از یک راه پله پایین می رفتند.  رختکن حمام کوچک است ودر گرمخانه دوجفت شیر آب وگرم وسرد موجود است این قسمت دارای 4دوش است ودیوارهای آن کاشی کاری است.

حمام ها دارای چهار دودکش بوده وسوخت آن مازوت یا نفت سیاه است ودود گاهی همه ی جای محل را فرا می گرفت درکنار حمام گلخن وجود دارد که به طرف پایین پله می خورد و منبع حرارت حمام است. حمام هم مانند مسجد موقوفاتی داشته است از قبیل آب قنات علی آباد وزمین های مزروعی.

 

گنابادتایمز آماده انتشار انتقادات و پیگیری تخصصی مطالبات مردمی شهرستان گناباد می باشد.

ارسال مطالبات شما از مسئولین گناباد

لینک کوتاه : https://gonabadtimes.net/?p=4797

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • برچسب‌ها
    1392 آمریکا انتخابات امام جمعه امام جمعه گناباد امام خامنه ای ایران بجستان برجام برگزیده ها بیدخت جشنواره عمار حسن روحانی خامنه ای خراسان رضوی داعش دانشگاه آزاد دکتر حسن روحانی دکتر رجائی دکتر رجایی دکتر محمد رجائی دکتر محمد رجایی رجائی روحانی سعید جلیلی سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران شورای شهر شهردار گناباد علیرضا جاویدعربشاهی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی فرودگاه گناباد فرماندار فرماندار گناباد پرسپولیس قنات قصبه نماینده گناباد و بجستان هاشمی رفسنجانی مجلس مجلس شورای اسلامی محرم محمد رجائی محمد صفایی کاخک گناباد گنابادتایمز