تاریخ : پنج شنبه, ۱۲ مهر , ۱۴۰۳ 30 ربيع أول 1446 Thursday, 3 October , 2024
2

«کاخک» نگین گردشگری جنوب استان

  • کد خبر : 11053
  • 28 اردیبهشت 1394 - 10:09

بخشدار کاخک:خشکسالی،کشاورزان را فلج کرده است

به گزارش گناباد تایمز کاخک به عنوان یکی از بخش های شهرستان گناباد با ۱۳ هزار نفر جمعیت در دامنه رشته کوه«براکوه» قرار دارد که منطقه ای ییلاقی و خوش آب و هوا به شمار می آید .کاخک در ۲۴ کیلومتری جنوب غربی گناباد قرار دارد که از غرب به بجستان،از شرق به قاین و از جنوب غربی نیز به فردوس متصل است و به نوعی راه ورودی به استان خراسان جنوبی هم محسوب می شود. بیشتر مردم این بخش و روستا های تابعه به دامداری و کشاورزی مشغول اند.این بخش هر چند جزو مناطق محروم به شمار می آید اما با توجه به وجود آثار تاریخی و ییلاقی و همچنین زیارتگاه امامزاده سلطان «محمد عابد» از مناطق گردشگری محسوب می شود که سالانه مسافران زیادی از آن دیدن می کنند.اما با این وجود مردم بخش کاخک، با توجه به خشکسالی های چند سال اخیر با مشکلات زیادی رو به رو هستند.

دغدغه کشاورزان از خشکسالی

یکی از شهروندان کاخک درباره مهم ترین مشکل این بخش به خراسان می گوید:بیشتر مردم این منطقه به کشاورزی و دامداری مشغول اند. ولی متاسفانه در سال های اخیر به شدت با کمبود آب مواجه هستیم و این موضوع بر رکود کشاورزی منطقه تاثیر گذاشته است.«جواد صبوحی»، می افزاید:این منطقه ظرفیت های خوبی برای گردشگری دارد و هر ساله شاهد ورود خیل زیادی از مسافران و گردشگران هستیم. اما مسئولان استان باید توجه بیشتری به بخش کاخک داشته باشند.«عباس شکاری» از کشاورزان روستاهای بخش کاخک نیز از کمبود آب گلایه دارد و درا ین باره می افزاید: خشکسالی و کمبود آب به کشاورزان آسیب بسیاری رسانده است.بیشتر باغ ها هم دچار سرمازدگی شده اند و خشکسالی ۱۵ سال اخیر ما را از زندگی ساقط کرده است. وی درباره وضعیت امکانات و خدمات عمومی در بخش کاخک اظهار می کند: در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد تنها مشکل موجود راه های روستایی است که برخی از این مسیر ها وضعیت خوبی ندارند.

ریزش کوه در گردنه

وی به مشکلات جاده ارتباطی و گردنه کاخک-کریمو اشاره می کند و می گوید:این گردنه همیشه با ریزش کوه همراه است و جاده در مواقع بارندگی نیز لغزنده می شود که برای مسافران و مردم منطقه بسیار خطرناک است و باعث اتفاقات ناگواری می‌شود لذا از مسئولان می خواهیم برای این مشکل چاره ای بیندیشند.یکی دیگر از روستاییان بخش کاخک که در کنار سد خاکی شهید «مهدی نوری» ایستاده است می گوید: با بارندگی های خوب امسال این سد پس از ۲۰ سال دوباره آبگیری شده است که جای خوشحالی دارد. وی همچنین می‌افزاید:در مسیر آیسک (سرایان) به سوی کاخک روزانه تردد دارم ولی متاسفانه آسفالت آن وضعیت خوبی ندارد و به زیر سازی و آسفالت نیاز مبرم دارد.

کاخک با جاذبه ای گردشگری

در ادامه سراغ سرپرست بخشداری کاخک می رویم. وی که از اسفند ماه سال گذشته در این سمت فعالیت دارد از بخش کاخک به عنوان شهری مذهبی با جاذبه های گردشگری یاد می کند و می گوید:بخش کاخک جزو مناطق محروم استان است اما به خاطر جاذبه های دیدنی، آثار تاریخی و وجود امامزاده ها منطقه ای گردشگری محسوب می شود.«مرتضی یوسفی» در معرفی بخش کاخک می‌گوید:کاخک راه ورودی به خراسان جنوبی است که دارای ۲ دهستان و ۶ آبادی است که ۳۲ روستای آن شورا و ۳۰ روستا نیز دهیاری دارند.

وی خاطر نشان می کند:همه روستا ها چه پر جمعیت و چه روستاهایی دارای یک خانوار از خدمات عمومی بهره مند هستند و۹۹ درصد روستاها از آب آشامیدنی سالم برخوردارند و ۱۰۰ درصد روستاها نیز از نعمت برق بهره مند هستند.وی با اشاره به ظرفیت های موجود در بخش کاخک خاطر نشان می کند:این منطقه از ۲ لحاظ ارزشمند است یکی بحث گردشگری و دیگری وجود امامزاده ها. از ۲۸ اسفند سال گذشته تا ۱۴ فروردین ماه امسال حدود ۳۱۳ هزار مسافر وارد بخش کاخک شده و به زیارت امامزاده سلطان محمد عابد مشرف شدند.وجود این امامزاده باعث شده است که کاخک به عنوان چهارمین شهر رضوی شناخته شود که سعی ما این است این جاذبه ها را در کشور معرفی کنیم و این مسئله توجه خاصی از سوی مسئولان را نیز می طلبد.

وی با بیان این که بخش کاخک از سطح دریا ۱۷۰۰ متر ارتفاع دارد ، افزود: ظرفیت های سیاحتی این شهر به واسطه وجود جاذبه های طبیعی و گردشگری زیاد است. وی می افزاید:این منطقه در ایام تابستان منطقه ای ییلاقی به حساب می آید که اختلاف دمای آن نسبت به گناباد،بین ۱۰ تا ۱۵ درجه است و همین مسئله باعث شده است مسافران زیادی از شهرستان های دیگر به این منطقه سفر کنند.

پرونده ای به نام خشکسالی

سرپرست بخشداری کاخک به خشکسالی های چند سال اخیر اشاره می کند و می گوید:متاسفانه در چند سال اخیر خشکسالی ها به گونه ای بوده که خسارات آن جبران ناپذیر است.به همین خاطر خیلی از باغ های کشاورزی به دلیل کمبود آب خشک شده است.سال گذشته نیز خیلی از باغ ها دچار سرمازدگی شده اند که با اعلام نظر کارشناسان جهاد کشاورزی،۲۰تا ۹۰ درصد باغ ها و زمین های زراعی خسارت های جبران ناپذیری دیده اند.وی با اشاره به مهاجرت مردم منطقه به شهرهای بزرگ می افزاید:در چند سال اخیر به خاطر خشکسالی شاهد مهاجرت مردم به شهرهای بزرگ تر بوده ایم و بسیاری از این مهاجرت ها از روستا ها بوده، البته الان اقدامات و کارهای تشویقی خوبی در روستاها در حال انجام است که تا حد زیادی مانع از مهاجرت جوانان به شهر شده، حتی مهاجرت معکوس را هم در بعضی از روستاها شاهد بوده ایم.وی با تاکید بر این که خشکسالی زندگی مردم را فلج کرده است می افزاید:بیش از ۷۰ درصد باغ های روستاها به خاطر خشکسالی نابود شده و زمینه اشتغال در این بخش به حداقل رسیده است لذا باید در این راستا فکری اساسی انجام شود. به گفته وی کاخک نگینی در دل کویر است که نیازمند توجه است.شعار امسال نیز وحدت و همدلی است که از همه به خصوص روزنامه خراسان انتظار داریم در این زمینه به بخش کاخک کمک کنند.

سند جامع برای حل اشتغال

«یوسفی» به بحث اشتغال اشاره می کند و با بیان این که درا ین زمینه کارگروهی تشکیل شده است،تصریح می کند:اولویت اصلی ما در سال جاری اشتغال است که فرماندار گناباد نیز براین مسئله تاکید فراوانی دارد.با توجه به ظرفیت های موجود در روستاها،کارگروهی با حضور دهیاری های روستاها تشکیل و دراین زمینه سند جامعی نیز تدوین شده است،دراین راستا همه نقاط ضعف و مشکلات مورد توجه قرار گرفته است.وی همچنین به وجود ناحیه صنعتی کاخک اشاره می‌کند و می گوید: یکی از اهداف اساسی ما در بحث اشتغال،ساخت شهرک صنعتی است که زیر ساخت های آن فراهم شده و از نظر امکانات هنوز گاز آن تامین نشده است که در حال پیگیری هستیم.وی خاطر نشان می کند:با نظر و پیگیری فرماندار گناباد ،سند توسعه بخش کاخک و روستاهای تابعه با جدیت و به صورت علمی در حال انجام است.چرا که فرماندار گناباد بر کار علمی تاکید زیادی دارد.حتی کارگروه های گردشگری و توسعه بخش کشاورزی هم تشکیل شده اند و در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند.

ساخت بزرگ ترین کارخانه کاشی

سرپرست بخشداری کاخک از احداث بزرگ ترین کارخانه کاشی در ناحیه صنعتی کاخک خبر می‌دهد و می گوید: این مجتمع با همکاری بنیاد برکت در حال احداث است و زمینه اشتغال زایی خوبی خواهد داشت. وی از در حال احداث بودن کارخانه فرآوری «آلوئه ورا» در این بخش نیز خبر داد. به گفته وی در بعد آموزش نیز در کنار دانشکده جامع علمی کاربردی در ۵ رشته و ۷۲ دانشجو در شهر کاخک، دانشگاه پیام نور نیز با ۴۰ دانشجو در ۳ رشته تحصیلی فعالیت دارد.یوسفی به پیگیری پروژه گازرسانی روستاهای بخش کاخک اشاره می کند و می افزاید: مطالعات گازرسانی به ۷ روستای محور کلات در سال جاری انجام می شود.

لینک کوتاه : https://gonabadtimes.net/?p=11053

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • برچسب‌ها
    1392 آمریکا انتخابات امام جمعه امام جمعه گناباد امام خامنه ای ایران بجستان برجام برگزیده ها بیدخت جشنواره عمار حسن روحانی خامنه ای خراسان رضوی داعش دانشگاه آزاد دکتر حسن روحانی دکتر رجائی دکتر رجایی دکتر محمد رجائی دکتر محمد رجایی رجائی روحانی سعید جلیلی سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران شورای شهر شهردار گناباد علیرضا جاویدعربشاهی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی فرودگاه گناباد فرماندار فرماندار گناباد پرسپولیس قنات قصبه نماینده گناباد و بجستان هاشمی رفسنجانی مجلس مجلس شورای اسلامی محرم محمد رجائی محمد صفایی کاخک گناباد گنابادتایمز